Lehtikirjoituksia

Kolumnini Verdessä: Jäikö sellutehdasbuumi viimeistään Venäjän hyökkäyssodan myötä telineisiin?

Petri Nieminen | 14.3.2022 | Lehtikirjoituksia

Vaikka Finnpulpin tehdashanke kaatui ympäristösyistä, voi myös nykyiseen maailmantilanteeseen peilattuna pitää hankkeen kaatumista hyvänä asiana.

Yhtiön ympäristölupahakemuksessa tuontipuun osuudeksi puunhankinnasta oli arvioitu noin 10–15 %. Venäläisestä puusta riippuvainen kiinalaisella rahalla tehty sellutehdas ei kuulosta nykyhetkessä houkuttelevalta.

Tulevaisuudessa länsimaisten demokratioiden tulisi suhtautua entistä kriittisemmin yhteistyöhön autoritaaristen valtioiden ja niihin kytkeytyvien yritysten kanssa. Vaikka bisnes puhuisikin yhteistyön puolesta, sitä vastaan puhuvat ideologia ja geopolitiikka.

Jaa tämä teksti:

Vastaa