Kuka Petri?

Kuka?

Olen 37-vuotias kuopiolainen kaupunginvaltuutettu (vihr.), Jätekukko Oy:n hallituksen puheenjohtaja, ympäristöasiantuntija (FM), reservin yliluutnantti ja harrastelijamuusikko. Liityin Kuopion Vihreisiin vuonna 2017.

Olen kotoisin Hyvinkäältä ja asunut elämäni varrella Kuopion lisäksi mm. Iisalmessa, Kittilässä, Jyväskylässä, Kilpisjärvellä, Helsingissä ja Aarhusissa Tanskassa. Koulutuksen ja työn lisäksi ympäristöasiat ja luonto liittyvät myös vapaa-aikaani, sillä olen innokas vapaa-ajan kalastaja, jonka lisäksi harrastan mm. retkeilyä, sukellusta ja puutöitä. Perheeseeni kuuluu vaimo ja kaksi poikaa.

Lapsuudenperheeseeni kuului äiti, isä sekä kaksi isoveljeä. Lapsena harrastin aktiivisesti musiikkia ja suoritin musiikkiopistotason pääaineena harmonikka. Soitin lisäksi klassista kitaraa ja kontrabassoa. Nuorempana harrastin myös aktiivisesti kamppailu-urheilua (judo, bjj) ja siihen liittyvää voimaharjoittelua.

Miksi politiikassa?

Lähdin mukaan politiikkaan, koska haluan olla vaikuttamassa nykyisten ja tulevien sukupolvien elinympäristön tilaan sekä edistääkseeni jokaisen mahdollisuuksia laadukkaaseen koulutukseen ja hyvään ja turvalliseen arkeen.

Ajan vihreiden arvojen pohjalta faktoihin perustuvaa politiikkaa. Lähtökohta kaikelle toiminnalle tulisi olla se, että jätämme jälkeemme mahdollisimman hyvän elinympäristön myös tuleville sukupolville. Poliitikoilla on ylisukupolvinen vastuu ympäristöstä.

Aiempi kokemus ja osaaminen

Työurani varrelta minulla on kokemusta viranomais-, tutkija-, asiantuntija-, projekti-, viestintä-, kriisinhallinta- ja esimiestehtävistä. Ympäristöalalla olen toiminut niin yhdistystoiminnan, kunnan, valtion kuin yksityisenkin sektorin palveluksessa. Vahvin osaamiseni liittyy vesien- ja ympäristönsuojeluun.

Olen tehokas perehtymään uusiin asioihin ja etevä hahmottamaan laajoja kokonaisuuksia, jotka ovat keskeisiä taitoja useita eri aihepiirejä koskevassa päätöksenteossa. Monipuolisen työkokemuksen kautta olen harjaantunut katsomaan asioita eri näkökulmista ja asettumaan toisen asemaan, joita myöskin pidän erittäin tärkeinä ominaisuuksina politiikassa. Pyrin aitoon dialogiin kaikkien kanssa ja haluan ymmärtää ihmisten näkökantoja asioihin, vaikka he olisivatkin eri mieltä kanssani.

Rehellisyys, oikeudenmukaisuus ja avoimuus ovat minulle tärkeitä arvoja. Luonteeltani olen positiivinen, sosiaalinen ja määrätietoinen. Työskentelen aktiivisesti ja periksiantamattomasti tärkeäksi katsomieni asioiden eteen – tavoitteet saavutetaan sinnikkäällä työllä.