Blogi

Ukraina tarvitsee tehokkaan panssariaseen

Petri Nieminen | 6.1.2023 | Blogi

Ukraina tarvitsee Venäjän päihittämiseksi kaiken mahdollisen avun, myös tehokkaan panssariaseen. Nyt tarvitaan eurooppalaisten Leopard-käyttäjien yhteistyötä ja poliittista tahtoa kaluston antamiseksi Ukrainaan. Saksa on tässä(kin) asiassa vaa’ankieliasemassa.

Emil Kastehelmeltä, Martti J. Karilta ja Pekka Toverilta hyvä kirjoitus aiheesta Iltalehdessä.
Vapauttaakseen Venäjän valtaamat alueet, Ukraina tarvitsee kykyä hyökätä avoimessa maastossa linnoittautunutta ja vahvalla tykistöllä varustettua vihollista vastaan. Jo ensimmäisessä maailmansodassa nähtiin, miten mahdotonta se on pelkästään jalkaväellä. Tarvitaan panssarivaunuja.

Jos länsimaat eivät Leopardeja vie, on suomalaistenkin päättäjien kysyttävä itseltään, mitä avustuksilla lopulta tavoitellaan. Heikointa ja kalleinta apua tässä tilanteessa on puolittainen apu, jossa resursseja kuluu, mutta voiton avaimet jätetään antamatta. Sotilaallisesti vastuullisena tunnettu Suomi voisikin olla avainasemassa luomassa poliittista liikehdintää ja painetta Euroopan sisällä muutoksen saavuttamiseksi. Tahtotila Ukrainan auttamiseen löytyy, mutta esteet on nyt poistettava niin kotimaassa kuin muuallakin Euroopassa.

Jaa tämä teksti: