Blogi

Ahventen pyynnissä vuoden viimeisenä päivänä

Petri Nieminen | 31.12.2022 | Blogi

Erikoinen vuosi 2022 lähestyy loppuaan. Venäjän hyökkäys Ukrainaan muutti turvallisuuspoliittisen todellisuutemme lisäksi paljon muutakin. Inflaatio on ollut Euroopassa kovaa, korot ovat nousseet, sähkö on ollut ennätyskallista. Monilla tekee näinä aikoina taloudellisesti tiukkaa ja tulevaisuudennäkymät ovat epävarmat.

Ei silti auta jäädä tuleen makaamaan, vaan täytyy jatkaa työskentelemistä paremman tulevaisuuden eteen ja uskoa siihen, että kyllä näistäkin vaikeuksista selvitään. Siispä luottavaisin mielin tulevaan, hyvin meidän käy.
Poikkeustalven jälkeen sähkön hinta pitäisi lähteä laskemaan ja 2030-luvulla Suomen on arvioitu mahdollisesti olevan jo sähkön nettoviejä. Tämä toki edelleen vaatii määrätietoista irtautumista fossiilitaloudesta ja panostamista uusiutuviin energianlähteisiin.
Itse vietin vuoden viimeistä päivää pilkillä naapurimaakunnan puolella Puruvedellä, jonka kaltaisia kirkasvetisiä järviemme helmiä tulee varjella lisäkuormitukselta.
Virmasvedeltä jokunen vuosi sitten saamani pilkkiahvenennätys 730 g jäi tänään historiaan, kun päivän ensimmäisestä reiästä nappasi Eepe 7+ hilemuikkuun ensin 750 g kala ja melkein heti perään 940 g körmyniska.
Talvirecord parani, mutta eräältä toiselta eteläsavolaiselta muikkujärveltä pyydettyyn kesäahvenennätykseen 1240 g jäi vielä hieman matkaa. Jää siis eduskuntavaaleissa menestymisen lisäksi myös muitakin tavoitteita ensi vuodelle 🙂

Synkästä maailmantilanteesta huolimatta kireitä siimoja ja onnellista sekä kaikin puolin menestyksekästä vuotta 2023 kaikille!

Jaa tämä teksti: