Blogi

Olen ehdolla eduskuntavaaleissa 2.4.2023.

Petri Nieminen | 12.5.2022 | Blogi

Tänään julkistettiin ensimmäisiä Savo-Karjalan vihreiden eduskuntavaaliehdokkaita vuoden 2023 eduskuntavaaleihin ja olen itse yksi heistä!

Järjestelin tässä jokin aika sitten tietokoneella olevia tiedostoja ja kovalevyn kätköistä löytyi monenlaista asiaa. Myös sekin hauska sattuma, että tasan 21 vuotta sitten 12.5.2001 olen oheisen videon perusteella ollut Hyvinkään musiikkiopiston kamarimusiikkisalissa soittamassa jonkinlaista harjoitusta (kappale on nimeltään Malaguena). Tuolloin 15-vuotiaana harmonikan soitto ja muu musiikin opiskelu olivat aikaa vieviä ja pitkäjänteisyyttä vaativia harrastuksia. Ajan saatossa kiinnostuksen kohteet ja harrastukset kuitenkin ajankäytön rajallisuudestakin johtuen muuttuvat.

Lähdin mukaan politiikkaan v. 2017 ja nykyisellään sen voisi sanoa olevan pääharrastukseni (ainakin ajankäytön osalta). Käsiteltäviä ja perehdyttäviä asioita riittää melkeinpä loputtomasti, joten tietyssä mielessä täytyy valita taistelunsa niiden asioiden osalta, joihin pyrkii vaikuttamaan. Kuten eri instrumenttien soittamisen opettelua, myös politiikan tekemistä voinee kutsua pitkäjänteisyyttä vaativaksi asiaksi ja joskus on taidettu “maratonlaji”-termiäkin siitä käytettävän.

Tyypillisesti on niin, että jos ryhdyn johonkin, ryhdyn siihen tosissani. Sama periaate koskee tulevia eduskuntavaaleja. Lähden toteuttamaan vaalikampanjaa samoilla itselleni tärkeillä teemoilla kuin edellisissä eduskuntavaaleissa vuonna 2019: ympäristön- ja luonnonsuojelu, koulutus, turvallisuus. Sain tuolloin 1796 ääntä. Ensi vuosi näyttää, minkä verran ajatukseni puhuttelevat äänestäjiä neljä vuotta myöhemmin.

Savo-Karjalan vihreiden tiedote asiasta: https://www.savokarjalanvihreat.fi/blog/eduskuntavaalien-2023-ensimmaiset-ehdokkaat/

Jaa tämä teksti:

Vastaa