Blogi

Kuopion metsäsuunnitelma päivitykseen vuonna 2021

Petri Nieminen | 18.11.2020 | Blogi

Kuopion kaupunki on Suomen toiseksi suurin kuntametsänomistaja ja sen metsien vuotuinen hakkuumäärä, käsittelytavat ja suojeluaste ovat keskeisiä asioita luonnon monimuotoisuuden turvaamisen ja asukkaiden virkistäytymisen kannalta. Kaupungissa ei kuitenkaan kymmeneen vuoteen ole ollut voimassa metsien käyttöä ja tavoitteita määrittelevää metsäsuunnitelmaa.

Kaupunginhallituksessa vihreiltä hyvä muutosesitys, jonka myötä vuoden 2021 talousarvioon lisättiin lauseet: ”Kuopion kaupungin metsäsuunnitelma päivitetään vuonna 2021 kuntalaisia ja sidosryhmiä kuunnellen ja osallistaen.Tulevien vuosien hakkuumäärät ja metsänhoitosuunnitelmat määritellään metsäsuunnitelmassa luonnon monimuotoisuus ja ilmastopoliittisessa ohjelmassa määritetyt hiilensidonnan tavoitteet huomioiden.

Hienoa, että koko kaupunginhallitus hyväksyi muutosesityksen yksimielisesti! (https://www.savonsanomat.fi/paikalliset/3163715)

Jaa tämä teksti:

Vastaa