Blogi

Metsien suojelun lisääminen osana kuntatalouden tasapainottamista

Petri Nieminen | 19.5.2020 | Blogi

Myös hankalassa taloustilanteessa olevassa Kuopiossa tulisi tarkastella metsien suojelun lisäämistä yhtenä osana talouden tasapainottamista.

Hyvä avaus Luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piiriltä: “Piiri toivoo niin yksityisten metsänomistajien kuin kuntien ja seurakuntienkin säilyttävän monimuotoiset metsänsä. Apua rahapulaan löytyy metsistä hakkaamattakin: METSO-ohjelmasta on mahdollista saada rahallista korvausta yksityisen luonnonsuojelualueen perustamisesta tai metsän myymisestä valtiolle suojeltavaksi. METSO-korvaukset ovat verottomia.

Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piiri esittää valtioneuvostolle, että se varmistaa riittävän rahoituksen METSO-ohjelmaan. Näin kaikki suojelunarvoiset alueet olisi mahdollista suojella. Kaikkia metsänomistajia tulee kannustaa rahoituksen hakemiseen.

Jaa tämä teksti:

Vastaa