Blogi

Puijon vanhojen metsien suojelua tulisi lisätä

Petri Nieminen | 23.4.2019 | Blogi

Puijon alue on luonnonsuojelullisesti arvokas kokonaisuus ja alueen eri käyttömuodot ja -paineet tulisi pyrkiä yhteensovittamaan tästä lähtökohdasta.

Puijon vanhojen metsien suojelua tulisi lisätä. Kuopion kaupunki voisi kenties saada korvauksen METSO-suojeluohjelman kautta niiden Puijon vanhojen metsäalueiden vapaaehtoisesta suojelusta, jotka vielä tällä hetkellä sijaitsevat nykyisten suojelualueiden ulkopuolella.

Pohjois-Savossa on enää varsin vähän vanhoja metsiä jäljellä. Puijonkin arvo on komean maiseman lisäksi nimenomaan ainutlaatuisissa vanhoissa metsissä, niiden lajistossa sekä virkistyskäyttömahdollisuuksissa.

https://www.sll.fi/kuopio/blogi/puijo-ei-ole-hapeapilkku/

Jaa tämä teksti:

Vastaa