Blogi

Mäkihyppy on (globaalisti) marginaalilaji – kuinka paljon sitä tulee julkisista varoista tukea?

Petri Nieminen | 2.4.2018 | Blogi

Helsingin Sanomat kirjoittaa Puijon suurmäestä mm. seuraavaa: “Suurmäki oli käytössä viime vuonna vajaat 300 tuntia. Sen ylläpito ja korjaus maksoivat kaupungille noin 330 000 ­euroa. Eli kulut olivat yli tuhat euroa tun­nilta. Rinteessä harjoitteli kolmisenkymmentä Puijon hiihtoseuran urheilijaa.” Myös YLE käsittelee asiaa artikkelissaan.

Pitkässä juoksussa Puijon suurmäen ylläpito tällaisilla summilla kaupungin varoin ei ole järkevää. Mikäli rahoitusta ei saada muualta, tulisi mäki purkaa ja suunnata säästyneet varat laajemmin käytössä olevien urheilupaikkojen ylläpitoon ja kunnostukseen (mm. uimahallit, jäähallit, palloiluhallit, pururadat, yleisurheilukentät).

Jaa tämä teksti:

Vastaa