Blogi

Antikkalan laskettelurinteen lumetus ei saanut lupaa

Petri Nieminen | 16.9.2017 | Blogi

Hyvä päätös AVIlta koskien Antikkalan laskettelurinnehanketta. Päätös on ympäristölainsäädäntömme mukainen, eikä yksittäisten virkamiesten mielivaltaa, kuten esimerkiksi Savon Sanomien pääkirjoituksessa vihjataan 16.9. Hankkeen haitat yleiselle edulle ovat suuremmat kuin siitä saatava yleinen tai yksityinen etu. Uhanalaiset kasvi- ja eläinlajit tulee aina ottaa huomioon hankkeesta riippumatta.

Taustaa asiasta: Kuopion Antikkalan nykyiset laskettelurinnetoiminnot päättyivät keväällä 2016 kannattamattomana. Huippupaikat Oy on ollut valmis jatkamaan Antikkalan laskettelutoimintaa, mutta heidän mukaansa tuottavan laskettelutoiminnan jatkaminen vaatii toisen laskettelurinteen avaamisen ja lumetuksen järjestämisen rinteille. Tämä tarkoittaisi mm. puiden kaatamisia, veden ottoa Iso-Valkeisesta sekä alueella olevien erittäin uhanalaisten sienilajien ja useamman noron luonnontilaisuuden vaarantumista.

Olen sitä mieltä, että ei toiminta kahdellakaan rinteellä välttämättä kannattaisi. Ennusteiden mukaan talven pituus tulee lyhenemään tulevina vuosikymmeninä ilmaston lämmetessä. Mitä jos toiminta ei loppujen lopuksi kannatakaan? Toiminta lakkaa, mutta puita ja norojen luonnontilaa ei saa takaisin. Kuopion lähialueelta löytyvät jo Tahkon ja Kasurilan rinteet. Itsekin laskettelevana kuntalaisena suuntaan sukseni sinne tai vaihtoehtoisesti Lapin suurempiin kohteisiin. AVIn päätös on hyvä asia Puijon luonnon kannalta.

Jaa tämä teksti:

Vastaa