Blogi

Puijon kehittämisestä

Petri Nieminen | 11.3.2017 | Blogi

Savon Sanomien vaalikoneessa tuli vastaan kysymys Puijon kehittämisestä: tulisiko Puijolle rakentaa hotelli ja laskettelurinne?

Mielestäni Puijolle ei tule rakentaa hotellia, eikä nykyisiä Antikkalanrinteitä tule laajentaa. Tahkolta löytyy jo laadukkaat laskettelurinteet ja Tahkon alueen kehittämistä tulee jatkaa. Hotellin rakentamisen suhteen ei pidä tehdä samoja virheitä, kuin esim. Hyvinkäällä: Salpausselän päälle kaupungin hienolle harjualueelle Sveitsiin aikanaan rakennettu hotelli ei silmiä hivele. Samoin Rovaniemi kaavoittaa Ounasvaaralle tällä hetkellä majoitustoimintaa. Olen sitä mieltä, että majoitus- ja matkailutoimintaa ei missään nimessä kannata rakentaa itse luontokohteen päälle, vaan sen laidalle, jos ollenkaan. Tällöin itse luontokohde ei tuhoudu.

Puijon metsien reuna-alueitakin pikkuhiljaa nakertamalla koko alue muutetaan pitkässä juoksussa. Kuopion ei kannata tehdä samoja virheitä, mitä monissa muissa Suomen kaupungeissa on tehty. Kuopion valtteja, Puijoa ja Kallavettä, kannattaa vaalia. Tästä syystä Puijon alue tulee säilyttää kuntalaisten ulkoilu- ja virkistysalueena, ja alueen kehittämistä tulee tehdä luonnon ehdoilla. Alueen mainontaa ja julkista liikennettä voisi kehittää, jotta turistikin halutessaan löytäisi Puijolle keskustasta.

Jaa tämä teksti:

Vastaa